אם יש לך סוכרת סוג 2 או טרום סוכרת, רמות סוכר גבוהות בדם אינן חייבות להיות גזר הדין שלך. קיימת דרך טבעית ויעילה לשפר את בריאות הסוכר שלך אם אתה מתמודד עם סוכרת או רמות סוכר גבוהות בדם. ייתכן שהתמקדת יתר על המידה במדידת ערכי הסוכר בדם בלבד. למעשה, המפתח האמיתי הוא לשפר את רגישות תאי הגוף שלך לאינסולין.

רגישות לאינסולין מתייחסת ליכולת התאים בגוף לקלוט ולנצל בצורה יעילה את האינסולין שמופרש על ידי הלבלב. ככל שהגוף שלך רגיש יותר לאינסולין, הוא יכול לעבד פחמימות וסוכרים וכך קל יותר לשמור על רמות סוכר תקינות בדם.

למרבה הצער, יותר מדי אנשים נותנים דגש יתר על מספרי הסוכר בדם ועל מדדי הגלוקוז שלהם ומבססים כל החלטה תזונתית על המספר הזה. ואז, כתוצאה מכך, הם מתחילים לפחד ממזונות שלא גרמו אפילו לסוכרת מלכתחילה, כמו פירות, דגנים מלאים, קטניות וכו’. ואז הם מתחילים להסתמך על מזונות שאינם משפרים את הרגישות לאינסולין שלהם, כמו מזונות עתירי שומן רווי שאוכלים בתזונת קיטו או צום לסירוגין שפוגעים ברגישות לאינסולין של סוכרתיים.

במקום להסתמך אך ורק על ערכי סוכר נקודתיים ממדידה בגלוקומטר, חשוב להתמקד בשיפור רגישות האינסולין. זוהי הדרך האמיתית להשיג שליטה ארוכת טווח על רמות הסוכר בדם. 

איך תדע אם הרגישות שלך לאינסולין נפגעה וצריך לשקם אותה? 
אם תנגוס תפוח עץ ואחרי שעתיים ערכי הסוכר שלך ירקיעו שחקים… זה אומר שאתה לא רגיש לאינסולין. כי סוכרתי שטיפל ברגישות לאינסולין יכול לאכול תפוח עץ של 100 גר’ בערך בלי עליות סוכר בדם. 

אז איך ניתן לשפר את רגישות האינסולין?
כדי לעשות זאת, צריך למעשה לתקן את המנגנון הפגום ברמה התאית שגורם לתנגודת לאינסולין שמשבשת את הרגישות הנכונה לאינסולין. מה שקרה לך זוהי הצטברות של מצבורי שומן זעירים בתוך התאים שלך שמשבשים את איתות האינסולין. וככל שהמשקע השומני הזה גדול יותר, כך אתה עמיד יותר לאינסולין. ככה אין לך רגישות לאינסולין. ככה כשאתה אוכל תפוח עץ אתה סובל מסוכר גבוה מאוד… 

הדרך המומלצת היא באמצעות תזונה עשירה בסיבים ממקורות צמחיים. מזונות כמו ירקות, קטניות, פירות עם ערך גליקמי בינוני ומטה, דגנים מלאים ואגוזים ידועים ביכולתם לשפר רגישות לאינסולין. מחקרים רבים תומכים בכך, ונמצא קשר בין תזונה צמחונית לסיכון נמוך ב-23% ללקות בסוכרת מסוג 2.

אך לא צריך להיות צמחוני קיצוני. תוכל לשלב גם מוצרי חלב דלי שומן ומקורות חלבון מגוונים אחרים כמו סויה, דגים ועוף בתזונה שלכם. העיקר הוא להעדיף מזונות עשירים בסיבים, נמוכים בשומן רווי ובעלי עומס גליקמי נמוך שלא יגרמו לזינוקים חדים ברמות הסוכר.

במחקר שאני מדבר עליו סוכרתיים סוג 2 עברו שינוי מדהים רק אחרי 24 שבועות, המשתתפים חוו ירידה משמעותית ברמות הסוכר בדם, ירידה במשקל וצריכת תרופות נמוכה יותר – וזו הוכחה נוספת ליתרונות הגישה התזונתית הזו.

ביחד עם פעילות גופנית סדירה, תעלו על דרך המלך לשליטה בריאה ולטווח ארוך על רמות הסוכר בדם. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *