יש לך סוכרת מסוג 2? אובחנת לא מזמן? אובחנת בטרום סוכרת? מה עלייך לעשות? האבחון בסוכרת מעורר המון שאלות, ובמאמר הזה נענה על כמה מהן, שאלות שכל סוכרתי מתחיל שואל את עצמו. 

1. למה זה קרה לי? למה יש לי סוכרת?
סוכרת סוג 2 נגרמת משילוב של גורמים גנטיים ואורח חיים. הגורמים העיקריים כוללים עודף משקל או השמנה, חוסר פעילות גופנית, תזונה עתירת קלוריות, פחמימות מעובדות, שומנים רוויים וסוכרים. גם גיל מבוגר משפיע. חשוב להכיר את הגורמים שהשפיעו עליכם אישית, כדי לאמץ שינויי אורח חיים מתאימים.

2. יש לי סוכרת, האם זה מסוכן?
סוכרת בלתי מטופלת יכולה להיות מסוכנת מאוד, כיוון שהיא מגבירה את הסיכון למחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, התקפי לב, שבץ מוחי ונזק לכליות, עיניים ועצבים. אבל אל תדאגו, הבשורה הטובה היא שעם ניהול וטיפול נכונים, ניתן לצמצם משמעותית את הסיכונים האלה ולהגן על הבריאות לטווח ארוך.

3. יש לי סוכרת, מה עלי לשנות?
שינוי אורח החיים הוא חלק חשוב מהטיפול. זה כולל אימוץ תזונה בריאה יותר עם דגש על מזונות עשירים בסיבים כמו ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות, ומנה מצומצמת של פחמימות מעובדות וסוכרים. בנוסף, חשוב מאוד לשלב לפחות 30 דקות של פעילות גופנית סדירה ברוב ימי השבוע, ולנסות להוריד משקל אם יש צורך. 

4. יש לי סוכרת, האם אני צריך תרופות?
כן, במרבית המקרים חולי סוכרת סוג 2 צריכים להתחיל טיפול תרופתי בנוסף לשינויי אורח החיים. התרופה הראשונה שניתנת בדרך כלל היא מטפורמין, אולי אוזמפיק ועוד. התרופות בעיקר פועלות להוריד את רמות הסוכר בדם אל לא מרפאות את שורש המחלה שהוא תנגודת אינסולין. רק שינוי אורח חיים יפתור את השורש של הסוכרת – תנגודת אינסולין.

6. איך הסוכרת תשפיע על חיי היומיום?
ניהול סוכרת אכן דורש להקדיש תשומת לב, אבל ברוב הזמן ניתן להמשיך בחיים רגילים ועסוקים. תצטרכו לתכנן מראש את בחירת המזונות ולהקפיד על הרכב תזונתי בריא. בנוסף, יש לשלב פעילות גופנית סדירה וליטול תרופות במידת הצורך. לפעמים יהיה עליכם גם לנטר את רמות הסוכר בדם, אבל הכל יהיה בהדרגה ותלמדו לנהל את זה במהרה.

7. האם ניתן להירפא מסוכרת?
התשובה המרגשת היא שכן! היום אנו יודעים שניתן להשיג היפוך סוכרת סוג 2 ולחזור למצב של רמות סוכר תקינות בדם וללא צורך בטיפול תרופתי. הדרך לכך כוללת ירידה משמעותית במשקל באמצעות תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה, שליטה טובה על רמות הסוכר וכן הפסקת התרופות למשך פרק זמן משמעותי. זהו אתגר שדורש מאמץ, אך עבור חלק מהחולים הוא בהחלט אפשרי ומאפשר לשפר באופן משמעותי את הבריאות ואיכות החיים.  

זכרו, עם מוטיבציה, ציות לטיפול וניהול נכון של אורח החיים והטיפול הרפואי, אתם יכולים להצליח בהתמודדות עם סוכרת סוג 2. אל תתייאשו גם כשזה מאתגר, והזכרו שאתם לא לבד. יחד אפשר להתגבר על המכשולים ולשאוף אפילו להיפוך של המחלה ולאיכות חיים משופרת. 


 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *