אם אתה סוכרתי או טרום סוכרתי, בטח מדי פעם התשוקה לשוקולד מכריעה אותך… היום אני הולך להציג את השיטה המדעית המוכחת שתציל אותך!

בואו נדמיין מצב מוכר: אנחנו יושבים על הספה בערב, אחרי יום עבודה עמוס ומעייף, אחרי ארוחת הערב… ופתאום אנחנו חשים רעב עז ותשוקה בלתי נשלטת לשוקולד. אתם יודעים שאסור לכם לאכול שוקולד אם אתם רוצים להישאר בדיאטה ואם אתם רוצים להיות מאוזנים ברמות הסוכרים בדם במידה שאתם טרום סוכרתיים או סוכרתיים. 

אבל מה לעשות… בדרך הטבע שלנו… התשוקה רק הולכת וגוברת. מה עושים במצב הזה? איך נתמודד עם התשוקות היומיומיות לממתקים שכולנו מכירים?

האמת, זו לא רק תשוקה לשוקולד אלא לכל מה שהוא מתוק ודחוס פחמימות מתוקות כמו מאפים. הפוסט הזה מבוסס על הספר שכתבתי ‘מזון כתרופה: מדריך טבעי לאיזון והיפוך סוכרת’, פרטים על הספר כאן.

אז איך להתמודד עם התשוקות היומיומיות לממתקים שכולנו מכירים?

בתור מורה למיינדפולנס יפני שתומך בסוכרתיים ובאנשים עם בעיות אכילה, יש פתרון. אם נשקיע בו במשך חודש, נראה שינויים מדהימים! הפתרון הטוב ביותר הוא לא להילחם בתשוקה, אלא פשוט לקבל אותה. 

בכל פעם שיש לכם תשוקה למתוק, תגידו לעצמכם: “אני רואה שיש לי עכשיו תשוקה חזקה לשוקולד. אני מקבל את זה בלי לשפוט”. כשמקבלים את התשוקה בצורה מיינדפולית, היא עוברת הרבה יותר מהר מאשר כשמנסים לדכא אותה. אז בפעם הבאה שתשוקה לשוקולד תוקפת, אל תילחמו בה. פשוט קבלו אותה כמו שהיא ותנו לה לחלוף. זה יקל עליכם מאוד!!

עכשיו בואו נדבר על המדע מאחורי זה – 

כשיש לנו תשוקה עזה למשהו לא בריא ואנחנו מנסים להדחיק אותה, זה יוצר הרבה מתח ולחץ. ומה זה גורם? להפרשה מוגברת של הורמון המתח קורטיזול. וקורטיזול, כפי שמחקרים רבים הראו, גורם לעלייה בתנגודת האינסולין שלנו. כלומר הוא גורם לגוף שלנו להפוך פחות רגיש לאינסולין ואז הסוכר שאנחנו אוכלים נשאר בדם במקום לעבור לתאים.

אבל, כשאנחנו מקבלים את התשוקה באופן מיינדפולי בלי לשפוט אותה, רמת הקורטיזול יורדת וכך גם תנגודת האינסולין! 

איך עושים את זה בפועל? פשוט תגידו בקול רך – אני רואה שיש לי עכשיו תשוקה לממתק X. אני מקבל את התשוקה הזו בלי לשפוט. תנו לה לעבור מעצמה.

חוקרים מאוניברסיטת הרווארד שבדקו את השיטה הזו מצאו שהיא מפחיתה תשוקות באופן משמעותי בהרבה משיטות אחרות. אז בהחלט כדאי לנסות את זה! כדי להפחית לחץ ברגע שמתעוררת תשוקה חזקה למתוק, אפשר להוסיף גם את  טכניקות המיינדפולנס הבאות:

– נשימות עמוקות – לקחת 3-5 נשימות איטיות ועמוקות, הן מרגיעות את מערכת העצבים ומורידות לחץ.

– לנשום רגיל אבל להתמקד בנשימה, בתנועות הגוף, במגע של הידיים בחפץ כלשהו. זה ממקד את המוח בהווה ופחות בתשוקה.

– מתיחות – למתוח שרירים מתוחים בגוף משחרר מתח נפשי. אפשר למתוח כתפיים, צוואר, גב.

– עיסוי קל – עיסוי כתפיים או ראש בעדינות מוריד מתח שרירי.

– צחוק – צחוק משחרר הורמוני שמחה ומרגיע. אפשר לצפות בסרטון מצחיק או משהו שמשעשע.

– חיבוק עצמי – לחבק את עצמך בזרועות מעניק תחושת רוגע וביטחון. 

יישום טכניקות כאלה ברגע המתאים יכול לעזור מאוד להרגעת הגוף והמוח ולהפחתת תחושת הלחץ שמעוררת את התשוקה למתוק. המטרה היא ליצור גירוי חושי חזק שיסיח את הדעת מהמתוק לפחות לזמן קצר. כן, ישנן עוד כמה טכניקות גירוי חושי שיכולות לסייע בהפחתת התשוקה למתוק מבלי להשתמש במסטיק או מנטה:

– לעס עלי מנטה טריים – הטעם המתקתק והריח המרענן יכולים להסיח את הדעת מהתשוקה לממתקים.

– נשום ריח של תבלינים חריפים – למשל צ’ילי, קינמון או פלפל שחור. גירוי חוש הריח יכול לדכא את התשוקה. 

– לגמוע קוביות קרח – הקור מגרה את חיך ומסיח את הדעת. גם מים קרים יכולים לעזור.

– ריח תמציות ריחניות – למשל וניל או לימון. ניתן למרוח מעט על שפתיים או תחת האף.

– יצירת גירוי חזותי עם צבעים – למשל להתבונן בפרחים צבעוניים או יצירת אמנות ססגונית.

 
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *