סוכרת מסוג 2: כיצד פעילות גופנית מסייעת לשחזר את הרגישות לאינסולין במוח?
תנגודת המוח לאינסולין עלולה להוביל לרעב מוגבר ולשיבוש חילוף החומרים, אשר בתורו עלול להוביל לעלייה במשקל ולהגביר את הסיכון לסוכרת מסוג 2. מחקר חדש מראה שתוכנית אימונים של 8 שבועות, המורכבת משעה אחת של פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע, יכולה לשחזר את הרגישות לאינסולין המוח אצל אנשים עם השמנת יתר. המחקר בוצע על ידי חוקרים מהמרכז הגרמני לחקר סוכרת.
במחקר השתתפו 21 משתתפים בריאים עם עודף משקל והשמנת יתר שנרשמו לתוכנית אימונים אירוביים מפוקחים של 8 שבועות. המשתתפים ניהלו אורח חיים בישיבה ונחשבו בסיכון לפתח סוכרת מסוג 2.
תוכנית האימון הגבירה את פעולת האינסולין בסטריאטום – חלק של המוח וחיזקה את הקשרים התפקודיים לרמות של אנשים ללא עודף משקל או השמנת יתר.
לשיפור ברגישות לאינסולין במוח היו השפעות חיוביות על חילוף החומרים של המשתתפים והפחית את תחושות הרעב שלהם. המשתתפים גם הפחיתו את כמות השומן הקרביים שלהם, מה שהועיל עוד יותר לבריאותם.
אינסולין הוא הורמון המיוצר על ידי הלבלב המסייע לגוף לווסת את רמות הסוכר בדם. בסוכרת מסוג 2, הגוף הופך עמיד לאינסולין שהוא מייצר. חוסר רגישות לאינסולין במוח יכול להיות מתאם לסוכרת והשמנה, אבל יותר מכך קשור לחילוף החומרים במוח וליעילות בו.
תסמינים של תנגודת מוח לאינסולין שיש לשים לב אליהם כוללים: עייפות כרונית, ערפל מוחי, בעיות זיכרון לטווח ארוך ורעב מתמיד. עבור אנשים עם תנגודת מוח מאובחנת לאינסולין או אלה המודאגים שהם עשויים לקבל זאת על סמך הסימפטומים שלהם, פעילות גופנית קשורה לשיפור הבריאות באופן כללי.