סוכרת: אצות מצוינות לאיזון סוכרת סוג 2

סוכרת סוג 2 היא מחלה כרונית המתרחשת כאשר הגוף אינו יכול לייצר מספיק אינסולין או כאשר האינסולין אינו עובד בצורה יעילה. אינסולין הוא הורמון המסייע לגוף להשתמש בסוכר כמקור אנרגיה. כאשר רמות האינסולין נמוכות או שהגוף אינו מגיב לאינסולין כראוי, רמות הסוכר בדם עולות.

אצות הן מזון בריא מאוד שיש לו מגוון יתרונות בריאותיים, כולל שיפור תפקוד האינסולין, הפחתת רמות הסוכר בדם, הגנה על תאי הלבלב מפני נזק והפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, סרטן ודלקת.

אחד המרכיבים התזונתיים העיקריים באצות שיכולים להועיל לסוכרתיים הוא קוורציטין. קוורציטין הוא נוגד חמצון חזק שיכול לעזור להגן על התאים מפני נזק. קוורציטין נמצא גם באצות, ויש ראיות שהוא עשוי להועיל לאנשים עם סוכרת. 

קוורציטין הוא נוגד חימצון הנמצא במגוון רחב של מזונות, כולל פירות הדר, יין אדום ואצות. הוא נחשב לנוגד חמצון חזק בעל יתרונות בריאותיים רבים, כולל הפחתת הסיכון לסוכרת סוג 2.

מחקר שפורסם בכתב העת “Journal of Nutrition” מצא שאנשים עם סוכרת מסוג 2 שנטלו קוורציטין במשך 12 שבועות חוו שיפור ברמות הסוכר בדם, באינסולין ובמדדי הדלקת. המחקר מצא גם שהקוורציטין הפחית את הסיכון לאירועי לב וכלי דם.

מחקר נוסף שפורסם בכתב העת “Diabetes Care” מצא שאנשים עם סוכרת מסוג 2 שנטלו קוורציטין במשך 12 שבועות חוו שיפור בתפקוד האינסולין ובמדדי הדלקת. המחקר מצא גם שהקוורציטין הפחית את הסיכון לסיבוכים של סוכרת, כגון פגיעה בכליות ובעיניים.

מחקרים רבים הראו שקוורציטין יכול לעזור להפחית את הסיכון לסוכרת סוג 2. לדוגמה, מחקר מצא שאנשים שצרכו כמות גבוהה של קוורציטין היו בסיכון נמוך יותר לפתח סוכרת סוג 2 בכ-19% מאשר אנשים שצרכו כמות נמוכה של קוורציטין.

החוקרים מאמינים שקוורציטין יכול לעזור להפחית את הסיכון לסוכרת סוג 2 בדרכים רבות:


להלן כמה מהדרכים שבהן קוורציטין יכול להועיל לאנשים עם סוכרת:

שיפור תפקוד האינסולין: קוורציטין יכול לעזור לשפר את תפקוד האינסולין על ידי הגנה על תאי הלבלב מפני נזק. זה יכול לעזור להפחית את רמות הסוכר בדם ולהפחית את הסיכון לסיבוכים של סוכרת.
הפחתת רמות הסוכר בדם: קוורציטין יכול לעזור להפחית רמות סוכר בדם על ידי הגברת רמות האינסולין והפחתת רמות הגלוקוז בדם.

הגנה על תאי הלבלב מפני נזק: קוורציטין יכול לעזור להגן על תאי הלבלב מפני נזק על ידי מניעת חמצון. זה יכול לעזור להפחית את הסיכון לסיבוכים של סוכרת, כגון פגיעה בכליות ובעיניים.

הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם: קוורציטין יכול לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם על ידי הפחתת דלקת והגברת רמות האינסולין.

הפחתת הסיכון לסרטן: קוורציטין יכול לעזור להפחית את הסיכון לסרטן על ידי הגנה על התאים מפני נזק.

הפחתת הדלקת: קוורציטין יכול לעזור להפחית דלקת, אשר היא גורם מרכזי למחלות רבות, כולל סוכרת.


כמות קווארציטין (מ”ג) ל-100 גרם מזון:

  • פירות הדר (תפוזים, לימונים, אשכוליות) | 150-300 
    יין אדום | 150-200 
    אצות | 300-500 
    תפוחים | 20-50 
    גזרים | 10-30
    פלפלים אדומים | 50-100 
    אוכמניות | 100-200
    שוקולד מריר | 20-50 

חשוב לציין שהכמות המדויקת של קווארציטין במזון יכולה להשתנות בהתאם למספר גורמים, כגון:

  • סוג המזון
  • דרך הגידול והאחסון של המזון
  • אופן ההכנה של המזון

תוסף מזון קווארציטין מומלץ – כאן
 
 
 

סוכרת והממתיק אספרטיים – הנזקים

סוכרת וממתיקים מלאכותיים שונים – זה לא חיבור אוטומטי. יש להכיר את הממתיקים לעומק ואת השפעותיהם על הבריאות שלנו הסוכרתיים. אחד מהממתיקים השכיחים הוא אספרטיים.

האם אספרטיים, ממתיק מלאכותי בשימוש נרחב, יכול להשפיע על רמות הגלוקוז בדם ועלול להשפיע על אנשים עם סוכרת?  בואו נחקור את הקשר המורכב בין אספרטיים וטיפול בסוכרת.

אנשים רבים עם סוכרת מסוג 2 פונים לאספרטיים כממתיק חלופי בשל השפעתו הזניחה על רמות הגלוקוז בדם. עם זאת, מחקרים אחרונים העלו חששות בנוגע לחסרונות הפוטנציאליים שלו.

אספרטיים, הממתיק של קוקה קולה ועוד הרבה מוצרים מוכרז כממתיק אסור בארצות הברית כיוון שיש לו סיכון גדול למחלת הסרטן,

אבל לנו הסוכרתיים אספרטיים נבדק בהרבה מחקרים והתגלה כבר מזמן שהוא גם כן מאוד שנוי במחלוקת. הוא גורם לעליית קורטיזול, הורמון המתח וזה גורם למתח חימצוני כימי בגוף, שמגביר את הדלקות שהן הבסיס לסוכרת סוג 2. 

אספרטיים משבש גם את תפקוד הכבד, משבש את הפעילות של הרדיקלים החופשיים ובסופו של דבר פוגע במטבוליזם של הגלוקוז בדם מגביר תנגודת אינסולין, גורם לעליות סוכר ולסוכרת סוג 2 וכל הסכנות שמגיעות עם סוכרת סוג 2. את זה מחקרים מסוימים אומרים במפורש. 

אספרטיים עובר חילוף חומרים מהיר למרכיביו – פנילאלנין, אספרטאט ומתנול – עם בליעה. ההשפעות של אספרטיים על רמות הגלוקוז בדם עדיין נתונות לוויכוח.  בעוד שמחקרים מסוימים אינם מראים הבדלים משמעותיים, אחרים מציעים שזה עלול להעלות את רמות הגלוקוז בדם ולפגוע בסבילות לגלוקוז אצל אנשים עם סוכרת.

מחקר אחר אומר שבגלל שאנחנו שותים את הממתיק הזה – חיידקי הקיבה חושבים שהם מקבלים סוכר מתוק רגיל ומתחילים להגביר את הייצור של הסוכרים לדם, הורמונים משתחררים ולכן אספרטיים לכאורה פועל כמעט כמו סוכר רגיל.

ניהול משקל הוא היבט מכריע בטיפול בסוכרת, וההשפעה של אספרטיים על המשקל לפי כמה מחקרים מצביעים על כך שצריכת אספרטיים עשויה לעורר תיאבון, להגביר את התשוקה לפחמימות ולקדם עלייה במשקל. למרות שהוא עשוי להציע הפחתה קלורית בהשוואה לממתיקים טבעיים, אכילת יתר מפצה ואגירת נוזלים מוגברת עשויה לתרום לעלייה במשקל.

מנגד יש מחקרים שלא מצאו את כל הדברים האלה.

כשיש ספיקות, ההצעה שלי היא להתרחק מהממתיק אספרטיים.  אז מכל הסיבות האלה  ובמיוחד עכשיו בגלל סכנת הסרטן המומלץ הוא להיגמל מקולה זירו ומכל מיני מוצרים שיש בהם אספרטיים  אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים בריאים לכל הדעות

סוכרת: איך לועסים מזון כדי לאזן סוכרת?

האם ידעתם שלמשהו פשוט כמו לעיסה יכול להיות השפעה עמוקה על הסיכון שלנו לסוכרת? הקשר המפתיע בין הרגלי הלעיסה לסוכרת מסוג 2.

מדענים גילו שהדרך בה אנו לועסים משפיעה על תגובת הגוף שלנו לגלוקוז ולאינסולין, שחקני מפתח בסוכרת.

כאשר אנו לועסים היטב את האוכל שלנו, זה מגביר את החשיפה של הרוק שלנו לפחמימות, ומניע את תהליך העיכול. זה חיוני מכיוון שככל שאנו מפרקים את המזון שלנו באמצעות לעיסה, כך קל יותר לגופנו לספוג חומרים מזינים, כולל גלוקוז. ספיגה יעילה של חומרים מזינים פירושה שליטה טובה יותר ברמת הסוכר בדם.

מחקרים הראו שאנשים שלעסים את האוכל שלהם באיטיות וביסודיות יש להם רמות נמוכות יותר של גלוקוז בדם לאחר הארוחות בהשוואה לאלה שאוכלים מהר את הארוחות שלהם. אז, בפעם הבאה שאתם מתיישבים לארוחה, קחו את הזמן שלכם, התענגו על כל ביס, ותנו ללסת שלכם קצת פעילות גופנית!

אבל זה לא הכל. ללעיסה יש גם יתרונות מדהימים אחרים לבריאות הכללית שלנו. כאשר אנו לועסים היטב את המזון שלנו, זה מסייע לעיכול טוב יותר, מפחית את הסיכון לאכילת יתר ומקדם תחושות של שובע, מה שיכול להועיל לניהול משקל, גורם חשוב נוסף במניעת סוכרת מסוג 2.

אז, בואו נסכם: על ידי מתן לעיסה טובה למזון שלנו, נוכל לשפר את בקרת הגלוקוז שלנו, לשפר את העיכול, ואולי להפחית את הסיכון שלנו לסוכרת מסוג 2. זהו שינוי קטן אך רב עוצמה באורח החיים שיכול לעשות הבדל גדול במסע הבריאות שלנו.  תרגלן לעיסה מודעת כחלק מגישה הוליסטית לניהול סוכרת.

סוכרת: לימון מוסיף המון

לימון מוסיף המון לאנשים עם סוכרת. הסיבה לכך היא שלימון, במידה, יכול לעזור לשפר את רמות הסוכרים בדם וגם לשפר את הבריאות הכללית שלנו.
 
לימון הוא פרי טעים ובריא שיש לו מספר יתרונות בריאותיים. הוא מקור מצוין לויטמין C, נוגד חמצון חשוב שיכול לעזור להגן על התאים מפני נזק. לימון הוא גם מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לעזור לשפר את תפקוד מערכת העיכול.
 
אבל האם לימונים יכולים לעזור להתמודד עם איזון סוכרת?
 
התשובה היא כן! ישנם מספר מחקרים שמצאו שלימון עשוי לעזור לשפר את רמות הסוכר בדם. לדוגמה, מחקר שנערך ביפן מצא כי אנשים ששתו מים עם לימון לאחר ארוחה חוו עלייה נמוכה יותר ברמות הסוכר בדם מאשר אנשים ששתו מים בלבד.
 
מחקר נוסף שנערך בארצות הברית מצא כי אנשים עם סוכרת סוג 2 ששתו מיץ לימון היו בעלי רמות אינסולין וגלוקוז נמוכות יותר לאחר ארוחה מאשר אנשים ששתו מים בלבד. חשוב לציין כי אלו מחקרים קטנים, ויש צורך במחקרים נוספים כדי לאשר את הממצאים האלו. עם זאת, הממצאים הללו מצביעים על כך שלימון עשוי להיות בעל השפעה חיובית על רמות הסוכר בדם.
 
אם אתם סוכרתיים, ייתכן שתרצו לשקול לשלב לימון בתזונה שלכם. עם זאת, חשוב להתייעץ עם הרופא שלכם לפני שתעשו שינויים בתזונה שלכם.
 
איך נשתמש בזה? לפי המחקר: כף מיץ לימון טרי סחוט, בתוך כוס מים, לשתות לפני הארוחה.
 
סוכרת: ירידה במשקל, הליכה והיפוך סוכרת

סוכרת: ירידה במשקל, הליכה והיפוך סוכרת

יותר ממיליארד אנשים ברחבי העולם סובלים מהשמנת יתר, וזה הולך וגדל מדי יום. 1 מכל 3 מבוגרים ברחבי העולם סובל מעודף משקל.

ברור שיש בעיה. לעודף משקל יש אינספור השלכות:
מעבר לסוכרת וסיבוכיה, השמנה היא מחלה המשפיעה על רוב מערכות הגוף. זה משפיע על הלב, הכבד, הכליות, המפרקים ומערכת הרבייה. זה מוביל לתנגודת אינסולין הגורמת למגוון מחלות כמו סוכרת מסוג 2, מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם ושבץ מוחי, צורות שונות של סרטן, כמו גם בעיות נפשיות. 


אבל גם עבור אותם אנשים שאינם חווים בעיות רפואיות קליניות, איכות חייהם לרוב מופחתת באופן משמעותי. מכיוון שעודף משקל יכול לעתים קרובות להוביל לחוסר ביטחון עצמי, חוסר מוטיבציה
מצב רוח ירודף דיכאון, אנרגיה נמוכה, בלבול ועוד.

לכן, ירידה במשקל תועיל לכל היבט בחיינו, ובפרט מחקרים אחרונים מלמדים שירידה של כ-20 אחוזים ממשקל הגוף יכולה לגרום להיפוך סוכרת, המצב בו נגמלים מתרופות שחולי סוכרת סוג 2 נוטלים – למשך זמן ממושך, וחזרה למדדי סוכרים בדר נורמליים.


אחת הדרכים הקלות ביותר להתקדם במסע הירידה במשקל היא לזוז יותר. לא הייתי ממהר לקרוא לזה פעילות גופנית או אימון על פי ההגדרה המקובלת. אנחנו פשוט מחפשים במהלך היום ולאורכו הזדמנויות להזיז את הגוף שלנו באופן טבעי לעתים קרובות יותר. מחקרים מדברים על ‘פעילות אגבית’ כלומר פעילות בדרך אגב, ונמצא כי מבחינת בריאות, תנועה אגבית לעיתים קרובות חשובה יותר מאשר תנועה אינטנסיבית פעמיים בשבוע בחדר כושר! עדיף לך לזוז כל היום מאשר לעשות אימון אחד ואז לשבת לשארית היום.


לפני אלפי שנים בני האדם היו בנויים לנוע – ללכת לפרקי זמן ארוכים, לרוץ אחרי בעלי חיים, לנוע תוך כדי חיפוש מזון, להרים, לרוץ ולקפוץ. הם לא היו  בנויים לשבת ליד שולחן, או במכונית, או לרבוץ על הספה מול הטלוויזיה במהלך שעות רבות… בכל יום!


אם אנחנו רוצים להיות בריאים, אנחנו צריכים לחקות את אורח החיים שהתפתחנו אליו. למרבה הצער, כאשר רובנו עובדים בעבודות בישיבה ונוסעים ברכבים – אין לנו ברירה לחזור לשורשים הקדמוניים שלנו, לנוע ועוד פעם לנוע.  


ניתן לעשות זאת רק עם כמה שינויים קטנטנים בשגרת היומיום שלנו. אם נבצע תנועות בעצימות נמוכה כמו הליכה וביצוע מטלות יומיומיות קטנות בבית ומחוץ לבית שדורשות תנועה על בסיס קבוע. 

וזאת התוכנית שלי, שמתבססת על המחקרים האחרונים שלמדתי:

1) הליכה, הליכה, הליכה. הליכה בבוקר, הליכה בצהריים, הליכה בערב, בכל הזדמנו. שימו לב, זו איננה יציאה לפעילות גופני שנקראת ‘הליכה’ אלא ממש הליכה. אנחנו מחפשים כל הזדמנות ללכת ובמיוד לאחר הארוחות. לא רק זה מוריד במשקל לאורך זמן, זה גם מאזן את הסוכרים בדם ואף עוזר לרבים בתהליכי היפוך סוכרת. אלה לא צריכים להיות הליכות ארוכות ומאומצות. יוצאים להליכה של 10-15 דקות בהתחלה, או כשהזמן דחוק, ובמשך הזמן מגדילים את טווח ההליכה, לאחר ארוחת הצהריים ובמיוחד לאחר ארוחת הערב, כדי לווסת את איזון הסוכרת שלנו.

עוד טריקים:
1. ללכת 2 דקות מכל שעה. מחקר הראה כי רק 2 דקות הליכה בשעה משפיעות על הפחתת הסיכון למות בשליש. וכמובן גורם לאיזון סוכרים בדם.
בנוסף ל-3 ההליכות שאתם עומדים לעשות, נסו ללכת 2 דקות מכל שעה, במיוחד אם ישבתם.

2. לא לשבת זמן ממושך. חשוב לא לשבת פרקי זמן ארוכים. לכן נעשה מאמץ לעמוד, ללכת לשירותים, למטבח לשתות מים, או סתם להסתובב בבית/במשרד על בסיס קבוע. פחות לשבת, יותר לעמוד. בכל פעם שיש לנו אופציה בין עמידה לישיבה, נבחר לעמוד. זה כולל בתור לרופא, לבית מרחקת, בזמן העבודה ועוד.

3. להיות ‘צייד תנועה’ – לחפש בכל הזמן עם העיניים הזדמנויות לנוע. לעלות במדרגות, לחנות רחוק יותר כדי ללכת עד ליעד שלנו, להשתובב עם הילדים על הרצפה או הדשא, לשחק איתם בכדור, לצאת עם הכלב ויש עוד המון דרכים יצירתיות ‘לצוד הליכות’.