האם דיאטת קיטו או קיטוגנית טובה לסוכרתיים או שלא כדאי להסתכן?

הסוכרים בדם הם התוצאה של משהו יותר עמוק, והמשהו העמוק יותר, זה תנגודת אינסולין. הרגישות של התאים לקבל את הפחמימות או את הסוכרים נפגעת ואז יש רמות גדולות של אינסולין בדם, רמות רמות גדולות של  סוכרים בדם, חלקם הופכים לשומנים בכבד, כבד שומני, חלקם הופכים לשומנים ויש אפשרויות למחלות רבות, סוכרת מחלות לב ועוד הרבה.

האם דיאטת קיטו שמבוססת על מעט מאוד פחמימות והרבה מאוד שומנים וגם שומנים מן החי וחלבונים – האם היא טובה לתנגודת אינסולין, לשורש הבעיה של סוכרת 2?

אז לפי מחקרים שנעשו רואים אכן עצירה וירידה של הסוכרת והפחתה בתרופות בכל המדדים היפים. יחד עם זאת ירידת הסוכר בדם היא דבר אחד, וכמו שנותנים מטפורמין או אוזמפיק, יש ירידה ברמת הסוכר בדם, אבל הבסיס של סוכרת 2 נשאר: תנגודת אינסולין שאפילו מרקיעה שחקים.

לכן בגלל שאין מחקר מוחלט לא כי לא רצו לעשות, אלא כי צריך הרבה שנים, הרבה יותר מהשנים שעברו מאז שהתחילו את טרנד הקיטו.

שומנים מן החי ושומנים רוויים בכמות גדולה כמו שיש בקיטו יכולים להזיק. זה לפי מחקרים שנעשו – עדיין לא שלמים ואני כשאני רואה ספק אני ממליץ לא להיכנס למקום של ספק עד שלא נדע.

למה?

הבעיה בתנגודת האינסולין. בתאים יש ‘חלודה’, בחור של המנעול. כשהאינסולין בא ומנסה לפתוח את התאים, כדי להכניס את הגלוקוז לא לא אפשרי כל כך. החלודה הזאת נוצרת מחומצות שומן שהן שומן רווי או שומנים לא טובים או שומנים שהם מכל מיני מאכלים מעובדים שאנחנו אוכלים ואנחנו הופכים לשומנים. זה נדבק כמו בעורקים, סתימה והאינסולין לא יכול לפתוח את הדלת ולהכניס את הסוכרים בדם.

לכן אכילה של שומנים רוויים רבים לאנשים עם תנגודת אינסולין – לאנשים סוכרתיים – לא לאנשים בריאים – לא לאנשים שאין להם שום בעיה – בשלב הראשון תוריד להם את הסוכרים בדם אבל זה הסימפטום, היא לא תפתור את הבעיה. לפעמים היא גם את תחריף אותה, כמו שלקיחת מטפורמין, לקיחת תרופות לאורך זמן מחריפה את הבעיה, כי היא מטפלת על פני השטח רק בהורדת רמת הסוכר. תנגודת אינסולין קופצת והסכנות למחלות אלצהיימר, מחלות לב, מחלות דם, מחלות שבץ מוחי ועוד הרבה מאוד מחלות קשות בדרך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *