האם אובחנת לאחרונה עם סוכרת? מה צריך לעשות? איפה מתחילים?

אחת ההמלצות הראשונות שלי, מניסיוני כסוכרתי – לקחת נשימה עמוקה, שתיים אפילו, כדי להירגע. נכון, סוכרת שנוחתת עליך ביום בהיר, זה מפחיד ומלחיץ, אבל הכלל הראשון – לשמור כמה שיותר על קור רוח, כי כל מתח קטן משפיע על עליית הסוכר. עכשיו צריך לנשום עמוק, לקחת יום יומיים ולהתכונן.

  1. חשוב לרכוש מידע אמין ועדכני על סוכרת. הרופאים ומערכת הבריאות לא תמיד מעודכנים במחקרים החדשים על סוכרת ולפעמים גם קצת מפחיתים מהמחלה הזאת כאשר החולה החדש רוצה לדעת יותר מה לעשות. המקור האמין שאני מכיר הוא לא האינטרנט, לא קבוצות פייסבוק, לא ספרים, אלא הרופא המומחה שלך. נכון, יכול להיות שהוא לא ייתן לך את כל התשובות, אבל הוא יבנה לך תוכנית מעקב ובדיקות תקופתיות.

    לא כל הרופאים מומחים לסוכרת. לא כל הרופאים מומחי הסוכרת מעודכנים במחקרים החדשים. אותו דבר לגבי תזונה. תצטרך להיות סבלני עד אשר תפתח את החוש האישי שלך להבין מה הן עובדות ומה זה שמועות, ויש הרבה בלבול, גם אצל תזונאים ודיאטנים של מערכת הבריאות או פרטיים. אני חושב שמה שעזר לי זה ההבנה שרק אני יכול להיות המומחה של עצמי. זה לא אומר שלא אתייעץ עם אחרים, אבל חוץ ממני – אין ולא יהיה מומחה טוב יותר.

    אם יעניין אותך – באתר הזה יש המון מידע מעודכן. כמו כן תוכל ללמוד על שיטת ‘סוכרת בהנאה’ שפיתחתי ומבוססת על מחקרים עדכניים ביותר, והתנסיתי בה בעצמי. היא שיטה טבעית והוליסטית ואני מאוד ממליץ לך ללמוד אותה. כרגע היא מופיעה כבונוס חינם בסוף ספר המתכונים הזה.

  2. לפני שמתחילים בשינויים מרחיקי לכת של התזונה, אני מציע ללמוד ולעיין בכמה מהשיטות לאט לאט. לא כל מה שקראת או מישהו המליץ – יתאים לך. בשלב הראשון מומלץ להפסיק לשתות מתוק, לאכול ג’אנק ומאפים ולחמים רגילים, גם כאלה שמוגדרים ללא סוכר עם חותמת האגודה לסוכרת. הם מלאים בפחמימות ולא טובים עבורנו. אם אתה חייב לאכול לחם – תוכל לאכול לחם של 1.2 פחמימות לפרוסה אחת טובה וטעימה והמתכון שלו נמצא בספר הזה, אך אם תרצה לקנות לחם דל פחמימות אני ממליץ על הלחמים של ד”ר מרק, לחם קל מחיטה מלאה, או לחם קל מכוסמין ומשיפון, לשים לב שכתוב על האריזה מאחורה שכל פרוסה מכילה 5 פחמימות. כמו כן להפסיק לאכול תפוחי אדמה, אורז ודגנים, כולל פסטה.

  3. בשלב הראשון ניהול סוכרת מתמקד בשיפור אורח חיים, ולכן עלינו להסתכל גם כמה זמן אנו פעילים. מאוד חשוב לצאת להליכה מתונה בכל יום לפחות חצי שעה, אבל במהלך היום לא לשבת במשך שעות, אלא לעמוד מדי פעם, לעשות פעילויות ניקיון ומטלות שגרתיות בתנועה. העיקרון – כמה שיותר להזיז את הגוף. במיוחד לאחר הארוחות.

    לצד הפעילות הגופנית המתונה – אבל רק מה שאתה אוהב ומשמח אותך – יש לעשות פעילויות מפיגות מתחים:  לעצור, לנוח, לשמוע מוסיקה, לבלות עם האהובים שלך, לעשות מדיטציה, כל זה כדי להפחית את המתח המצטבר, וזה יהיה אחד הדברים הכי חשובים שתלמד בהמשך על עצמך – כשאתה מתוח וצובר מתח – אתה מגדיל את נזקי הסוכרת.

  4. מעקב יומיומי ומיפוי המאכלים שלך. לפני האכילה אחרי שעה ואחרי שעתיים לבדוק עם הגלוקומטר, לרשום את הנתונים ולראות איך כל מאכל משפיע על רמת הסוכר שלך. זה ייתן לך מושג טוב על מה טוב לך ומה פחות טוב לך. זה מעצבן, אך חשוב לעשות את זה עד שיש מושג על האינטראקציה האישית שלך עם המזון שאתה אוכל.

    לאחר מכן המתן לבדיקת A1C הבאה שלך לאחר 3 חודשים וראה (בעזרת הרופא) כיצד השתפרו המדדים שלך. הם ישתפרו אם תעשה את השינויים הקטנים האלה. מכאן והלאה, אתה הופך לסוכרתי ‘ותיק’ ועכשיו יש לך את כל החיים לתקן ולשפר. אפשר לעשות את זה בשמחה ובהנאה, ואני ממליץ לך להצטרף לקהילת ‘סוכרתיים ונהנים אותה אני מנהל כדי לקבל חיזוקים, רעיונות ומידע עדכני. גם הניוזלטר ‘הרגלים בריאים ממש יועיל לשיפור מדדי הסוכר שלך. בשלב הראשון – זה יספיק. העצה שלי היא לא להיות אימפולסיבי ולנסות תוכניות קיצוניות, תוספים לא ידועים או כל מיני פריטי מידע כאילו יש מישהו שיודע איזה סוד כמוס להוריד לך את הסוכר. אתה לאט לאט הולך להיות מומחה סוכרת של עצמך.

    בכל זאת, אם תצטרך עזרה וליווי מקצועי ואמין אני ממליץ על בתאל בר מנהלת קבוצת סוכרת בשליטה שלנו שכבר ליוותה אלפי סוכרתיים והצליחה איתם מאוד, ביחד עם הצוות המנצח שיתמוך בך. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *