האם מטפורמין או אוזמפיק הם הפתרון לסוכרת סוג 2?

מטפורמין או אוזמפיק – האם הם הפתרון לעצור סוכרת סוג 2?

יום אחד אתה מתעורר צמא מהרגיל.  אתה שותה את כוס המים הרגילה שלך, שתי כוסות מים, הם לא עושים כלום.  אתה עדיין צמא. אתה ממשיך ביום שלך, אתה אוכל את הארוחות שלך.  אבל אתה שם לב שגם אחרי שסיימת לאכול ארוחה אתה עדיין רעב.  אתה חושב שזה קצת מוזר, אבל אתה הולך, אתה ממשיך בחייך…

ואז אתה מתחיל לשים לב שאתה עושה פיפי לעתים קרובות יותר מהרגיל, במיוחד באמצע הלילה.  אתה מתעורר ללכת לשירותים.  אתה תוהה מה קורה. עד שיום אחד הידיים והרגליים מתחילים לעקצץ וזה מפחיד אותך. 

אז אתה הולך לרופא, הרופא נותן לך בדיקת A1C שבודקת את ממוצע החודשים האחרונים של הסוכר בדם שלך, וזוהי הבדיקה העיקרית לאבחון סוכרת סוג 2, ואז אתה מגלה שיש לך סוכרת סוג 2.

אז, סביר להניח, הרופא שלך פשוט ייתן לך מטפורמין או אוזמפיק וישלח אותך לדרכך להמשך מעקב. מטפורמין זה פנטסטי. אוזמפיק זה גם יגרום לך לרדת במשקל. עד שזה לא יעזור. המטפורמין והאוזמפיק הן תרופות שגורמות לך לאזן את הסוכר מבחינה מספרית.

אך שורש הבעיה של סוכרת סוג 2 – לא נפתר: תנגודת האינסולין. אינסולין,  זה הורמון שפותח את דלת התא שלך כדי שהסוכר יוכל להיכנס פנימה ולשמש כאנרגיה או כדי להישמר מאוחר יותר. 

בסוכרת 2 התאים מפתחים התנגדות לבקשות האינסולין לפתוח את הדלת שלהם להכניס את הסוכרים מהדם לתוכם. זה נובע בעיקר מאורח חיים ותזונה לקויה וגם מחוסר פעילות ומתחים שמצטברים. לכן הרבה סוכר נשאר בזרם הדם, יש עליית סוכרים ומתחילים סיבוכי המחלה.

אתה ממשיך בחייך, לוקח מטפורמין. או מזריק אוזמפיק. אולי יורד כמה קילו. איזה יופי, מקבל מחמאות… אבל אתה לא ממש משנה את אורח החיים, כי הרי המטפורמין והאוזמפיק פתרו את הבעיה לכאורה ומאזנים אותך מספרית. 

אבל האם ידעת שמטפורמין או אוזמפיק הם רק פלסטר?  והבעיה הולכת וגדלה מתחת לפני השטח. 

שנה אחר כך אתה הולך לרופא ואומר לו שלא פספסת אפילו כדור אחד. או לא דילגת על זריקה אחת. הרופא שלך נותן לך שוב בדיקת A1C,  והערכים שלך גבוהים אפילו יותר מהפעם הקודמת. 

מה קורה? 

ובכן, מטפורמין ואוזמפיק אינן פותרים את התנגודת לאינסולין.  זה לא מתקן את שורש הבעיה. רק, אורח החיים שלך יכול לעשות את זה כי בסופו של יום, יש לך סוכרת מסוג 2.  כמו שינוי הרגלי תזונה.  כמו פעילות גופנית. כמו רמות הלחץ שלך. וכן הלאה. 

תרופה לא תתקן את אורח החיים לעולם. אתה צריך לשנות את אורח החיים שלך אם אתה רוצה לטפל בשורש הבעיה. 

לרוע המזל, יותר מדי אנשים מסתמכים על מטפורמין או אוזמפיק, אבל זה יפסיק לעבוד.  ברגע שתעבור רמה מסוימת של תנגודת לאינסולין וזה מה שהרופא שלך יעשה. סביר להניח שתוסיף זריקות אינסולין לחיי היום יום שלך. 

זה גורם לי לכעוס ולהיות עצוב בעת ובעונה אחת כי בפעם הראשונה שרשמו לך מטפורמין זה צריך היה להינתן עם אזהרה, שלצד התרופה חייבים  לשנות את אורח החיים – כי מטפורמין יעבוד רק עד לנקודה מסוימת. 

אבל למרבה הצער, לא הרבה אנשים אומרים את זה וסוג 2, הסוכרת רק מחמירה ומחמירה מתחת לפני השטח. 

אם אתה חי עם תנגודת לאינסולין ורוצה למנוע לשקם או לעצור את התקדמותה – את התקדמותה, קדימה, יש לך מה לעשות. תתחיל בסרטונים בדף הראשי, במידע בבלוג סוכרת וכמובן תוכל להצטרף לתוכנית סוכרת בהנאה, כל הדרכים האלה יעזרו לך להיות מודע לתמונה הכוללת. תוכנית סוכרת בהנאה תומכת בשינוי אורח חיים ובמניעה של סוכרת לטרום סוכרתיים ועצירתה ואיזונה לסוכרתיים באמצעות לימוד של הרגלים מגובי מחקר והטמעתם ביומיום – המטרה: לחיות עם סוכרת בבריאות אופטימלית ובהנאה!

אימון אישי עם רז רז – למניעת סוכרת סוג 2 ולעצירת התקדמותה

אימון אישי עם רז רז – למניעת סוכרת סוג 2 ולעצירת התקדמותה

אימון אישי עם רז 

מפגשי זום אחד על אחד כדי לעזור לתקן באופן טבעי את תנגודת האינסולין שהיא שורש ההתפתחות של סוכרת סוג 2. במפגשים יותאמו באופן אישי – כלים והרגלים על פי תוכנית ‘סוכרת בהנאה’ לשינוי אורח החיים: הרגלי תזונה, תנועה והפגת מתחים. 

המפגשים מתאימים לסוכרתיים סוג 2 שמעוניינים לאזן את רמות הסוכרים בדם באופן טבעי, ולטרום סוכרתיים שרוצים ללמוד הרגלים מעשיים להימנע מסוכרת סוג 2.

המפגשים נעשים בהתאמה להעדפות שלך, הרקע שלך והצרכים הייחודיים. אין נוסחה אחת, אך מבנה המפגש כולל איתור הצרכים הייחודיים שלך בהתמודדות עם סוכרת, ניתוח וקבלת משוב ביחד עם הסברים בהירים לניהול הצרכים הייחודיים שנמצאו. לבסוף, התאמת כלי או הרגל מתאים ששעליך ליישם במהלך השבוע עד למפגש הבא. מטרת המפגשים לתת מענה לאיזון סוכרת סוג 2 באופן טבעי על בסיס המחקרים המדעיים עליהם בנויה התוכנית ‘סוכרת בהנאה’.

פרטים נוספים ותיאום אימון אישי:
שלחו מייל 

או שלחו הודעת וואטסאפ:

זרעי צ’יה ואיזון סוכרת 2

זרעי צ’יה ואיזון סוכרת 2

כיצד תוספת זרעי צ’יה לתזונה שלנו לא רק שמורידה ומאזנת סוכרת, זה גם מחזק את הבריאות בהמון תחומים?

 ידוע כי זרעי צ’יה הם בעלי יתרונות בריאותיים רבים! 

    • רמה גבוהה של נוגדי חמצון לבניית מערכת חיסון חזקה.
    • עשירים בסיבים וחלבונים לניהול משקל גוף תקין.
    • עלייה ברמת חומצת שומן אומגה 3, המסייעת להפחית את הסיכון למחלות לב.
    • עשירים בסידן וזרחן לחיזוק בריאות העצם.

צריכה קבועה של זרעי צ’יה יחד עם תזונה מאוזנת יכולה לעזור גם בירידה במשקל וכולנו יודעים, ירידה במשקל יכולה לתרום משמעותית לניהול סוכרת. יתר על כן, זרעי צ’יה הם אנטי דלקתיים באופיים, כך שהם עוזרים לשלוט בכמות העודפת של רמת הגלוקוז בדם.

בשתי כפות של זרעי צ’יה יש כעשרה גרם של סיבים תזונתיים – יותר מפי שניים מתפוח. מזונות עשירים בסיבים – הם תזונה טובה לסוכרתיים, שכן הסיבים מעכבים את עליית הסוכר בדם כתוצאה ממזונות אחרים.

הסיבים בזרעי צ’יה יכולים גם לשמור אותך שבע יותר לאורך זמן, במיוחד אם משרים את הזרעים קודם. השכבה החיצונית הרכה שמצפה את הזרעים מתרככת ומתקרשת לצורה דמוית ג’ל, שיכולה להתרחב עוד יותר בבטן.


כיצד נצרוך זרעי צ’יה בתזונת סוכרת
?
עדיף לצרוך זרעי צ’יה בבוקר על בטן ריקה כדי להניע את חילוף החומרים ולתמוך בעיכול. כמה מחקרים מציעים לאכול זרעי צ’יה בלילה לשינה טובה יותר.

כיצד להוסיף זרעי צ’יה לתזונת הסוכרת שלך?

      1. מומליץ להשרות כף זרעי צ’יה בבקבוק מים ולהוסיף לזה חתיכות דקות של לימון. לצרוך אותו לאחר שעה מהכנת המשקה.
      2. דרך נוספת להוסיף זרעי צ’יה לתזונת הסוכרת שלך היא בסלטים. פיזור זרעי צ’יה יהפוך את הסלט לעשיר בסיבים, וגם יעזור לשמור על יציבות רמות הסוכר בדם.
      3. מוסיפי זרעי צ’יה ליוגורט.
      4. מוסיפים ללחם דל”פ שאופים בבית או למאפים מלוחים אחרים.
מה מרגישים כשיש סוכר גבוה בדם?

מה מרגישים כשיש סוכר גבוה בדם?

יש לך סוכרת או אין לך סוכרת – את זה – אתה חייב לדעת!

מה מרגישים כשיש סוכר גבוה בדם?

  • האם אי פעם הרגשת שלא משנה כמה אתה שותה, זה פשוט לא מספיק? 
  • האם אתה מרגיש שאתה בריצת מרתון לשירותים?
  • האם אתה מרגיש סמרטוט סחוט – מותש בלי שום סיבה מיוחדת?

אם ענית כן לאחת מהשאלות הללו, ייתכן שיש לך סוכר גבוה בדם. קוראים לזה היפרגליקמיה או בשפת העם ‘היפר’.

אני רוצה להציג  7 תחושות שניתן להרגיש כשיש עליית סוכר:

1. כאב ראש
2. קושי להתרכז
3. צמאן או רעב פתאומי
4. עייפות גדולה
5. ראייה מטושטשת
6. פה יבש
7. שתן מוגבר

אבל כשהסוכר מאוד מאוד גבוה, מעל 240 – אדם עלול להרגיש:

  • קוצר נשימה
  • טעם פירותי בנשימה
  • דופק מהיר
    בלבול וחוסר התמצאות
  • הֲקָאָה
  • התייבשות

במקרים כאלה יש לקבל מיד עזרה רפואית!

מה הסיבות לזה?
לאחר האוכל, בעיקר אורז, תפוא, פסטה, לחם, פירות וארוחות שחיתות – הגלוקוז / סוכר אמור להיספג במחזור הדם שלך וממנו לעבור להזנה של התאים.

הסוכר לא יכול להיספג ללא עזרת הורמון האינסולין. אם הגוף שלך לא מסוגל לייצר מספיק אינסולין או שהוא עמיד להשפעותיו, הסוכר מצטבר בזרם הדם שלך ויכולה חהיות עליית סוכר חריגה, היפרגליקמיה או בלשון הסוכרתית: היפר.

היפרגליקמיה יכולה להיות מופעלת גם על ידי שינוי ברמות ההורמונים שלך. זה קורה בדרך כלל כאשר אתה במתח רב או כאשר אתה מרגיש חולה. היפרגליקמיה יכולה להשפיע על אנשים ללא קשר לשאלה אם יש להם סוכרת.

אתה עלול להיות בסיכון להיפרגליקמיה אם אתה:

  1. מנהל אורח חיים בישיבה או לא פעיל
  2. אם יש לך מחלה כרונית או קשה
  3. אם אתה במצוקה רגשית
  4. אם את משתמש בתרופות מסוימות, כמו סטרואידים
  5. אם עברת ניתוח לאחרונה

אם אתה סוכרתי ויש לך היפר – תשאל את עצמך:

-האם הגזמתי עם מזון עתיר פחמימות
– האם דילגתי או שכחתי לקחת תרופות מאזנות?
-האם שיניתי על דעת עצמי והפחתתי ללא ייעוץ הרופא את מינון התרופה? או חלילה הפסקתי אותה?

בכל מקרה כשמרגישים עליית סוכר וזה לא מסתדר – יש לקבוע םגישה עם הרופא לבדיקות סוכרת ואם זה חמור – לקבל עזרה רפואית מיידית!

למה חשובה בדיקת המוגלובין מסוכר – A1C או HbA1C

בדיקת המוגלובין מסוכר – A1C או HbA1C הוא המדד החשוב עובר הסוכרתיים. זאת בדיקת דם שמצביעה על רמות הסוכר הממוצעות בדם לאורך תקופה של 3 החודשים האחרונים. ככל שה-A1C גבוה יותר, כך יש יותר סוכר בדם. 

התפקידים של בדיקת A1C:

אבחון סוכרת: באמצעות הבדיקה ניתן לאבחן סוכרת או טרום סוכרת

מעקב סוכרת: המטרה של בדיקה זו היא לוודא שאנשים עם סוכרת מאזנים את רמות הסוכר בדם ולא מפתחים סיבוכים כלשהם הקשורים לרמות סוכר גבוהות בדם.

ניהול סוכרת: תוצאות הבדיקה עוזרות לסוכרתי להתאים את אורח חיים והטיפולים רפואיים לפי הצורך. מחקרים רבים הראו כי הורדת רמות A1c יכולה להאט את התקדמות הסוכרת ולהפחית סיכון לסיבוכים כגון נזק עצבי ומחלות לב וכלי דם.

למה זה נקרא ‘המוגלובין מסוכרר?
המוגלובין הוא חלבון שנמצא בתאי הדם האדומים. ככל שרמת הסוכר בדם גבוהה יותר, עולה גם כמות הסוכר שנקשרת להמוגלובין. תאי הדם האדומים בגוף מתחדשים כל שלושה חודשים בערך, ולכן רמת ההמוגלובין המסוכרר בתאי הדם משקפת את רמת הסוכר בדם בשלושת החודשים האחרונים.

ערכים לבדיקת HbA1c – המוגלובין מסוכרר : 

עד 5.7% – תקין

5.7%-6.4% – טרום סוכרת

6.5% ומעלה – סוכרת

יש לשים לב כי אין ערך אחד שמתאים לכולם. גורמים רבים, כולל סוג הסוכרת ומצב הבריאות הכללית, יכולים להשפיע על ערכי A1C. חשוב להיוועץ עם הרופא המטפל. כמו כן, חשוב לציין שהאבחנה בין מי שהוגדר עם “טרום סוכרת” לבין מי שהוגדר עם “סוכרת סוג 2” היא לעתים מטושטשת. ההגדרות שונות בין מדינה למדינה ואף בין קופת חולים אחת לשניה.

מהם הסימנים המוקדמים של סוכרת סוג 2?

האם אתם בסיכון לסוכרת סוג 2?
חשוב להיבדק לפני שהסימנים של סוכרת סוג 2 יחמירו. אבל החדשות הטובות הן שאם תעשו אבחון מוקדם, תוכלו למנוע סוכרת אם אתם בשלב המקדים שנקרא טרום סוכרת.

אבל יש גם חדשות טובות נוספות, אם כבר תאובחנו וממחר תהיו סוכרתיים, אני אומר לכם שזה ניתן לניהול ביעילות רבה על ידי שינויים פשוטים באורח החיים, אז תהיו אופטימיים ולכו להיבדק אם עולה לכם חשד כתוצאה מחשיפה לסימנים המוקדמים האלה, שתכף אתן לכם כאן!

1/3 מחולי הסוכרת בישראל על פי נתונים של קופות החולים, אינם מודעים שלכך שיש להם סוכרת או טרום סוכרת. לכן חשוב מאוד להכיר את הסימנים של סוכרת סוג 2.

הסימנים המוקדמים של סוכרת מסוג 2 הם לרוב עדינים עד שנתקשה להבחין בהם. יותר מכך – תסמינים של סוכרת מסוג 2 אינם תמיד זהים עבור כולם. נתחיל בכך שלחלק מהאנשים אין תסמינים כלל. לעומת זאת, אחרים יכולים לחוות מגוון תסמינים.

כמה סימנים מוקדמים נפוצים של סוכרת מסוג 2 כוללים:

סימנים של אובדן נוזלים

  • מתן כמויות גדולות של שתן – כאשר רמת הסוכר בדם עולה, הדם סופג יותר נוזלים, וכתוצאה מכך גדלה כמות הנוזלים שמפריש הגוף באמצעות השתן.
  • צימאון מוגבר ויובש בפה – בגלל אובדן הנוזלים המוגבר בשתן
  • סימנים שהסוכר לא מגיע במלואו לתאים ולא מזין אותם כמו שצריך
  • רעב מוגבר – כי הסוכר אינו נכנס לתאים ולא מזין אותם באנרגיה
  • ירידה בלתי מוסברת במשקל – כי הגוף מנצל יותר את השומנים במקום את הסוכרים שהוא לא מקבל
  • תחושת עייפות – כי הגוף לא יכול להשתמש בסוכר ליצירת אנרגיה.


סימנים של התקדמות הסוכרת ופגיעה בעצבים העדינים – נוירופתיה סוכרתית

  • עור מגרד
  • ראייה מטושטשת
  • אובדן תחושה או קהות ועקצוץ באצבעות הרגליים
  • חתכים או פצעים שנסגרים לאט
  • כתמים כהים על העור
  • כאב ברגל
  • חום / קור ברגליים
  • דלקות ופטריות בכפות הרגליים

מהי סוכרת סוג 2?

מהי סוכרת סוג 2?

תקשיבו זה הזוי! יותר משליש מהמבוגרים יש להם סוכרת, אך שני שלישים אינם מודעים לכך!!

אל תעשו כמוני את הטעות של הכחשת הסוכרת! המידע הזה יכול להציל את החיים שלך! ואני לא מגזים!!
אם אובחנת עם סוכרת מסוג 2, תוכל ללמוד להשתלט על חייך ועל הסוכרת שלך. גלה את הסודות של איזון סוכרת שלעולם לא תקבל במערכת הבריאות!

אני רוצה להסביר לכם בגובה העיניים מהי סוכרת מסוג 2, כיצד מטפלים בה וכיצד ניתן למנוע אותה. יותר מזה – לפי השיטה שלי – ניתן לחיות עם סוכרת בהנאה! כן – אני לא מגזים. לא רק שנהנים מהדרך ואורח החיים החדש, גם משיגים תוצאות מדהימות.

אני השתמשתי על בשרי בכל הטעויות שמערכת הבריאות הפורמלית טפטפה לי, והסוכרת רק הלכה והחמירה. אתה תוכל ללמוד את מה שלא יספרו לך על סוכרת, כי לצערי, אתה ועוד עשרות אלפים, מאות אלפים, נחשבים שקופים עבור מערכת הבריאות בנוגע לטיפול טבעי, עדכני ומניב תוצאות בסוכרת.

אז מהי סוכרת מסוג 2 במילים כמה שיותר פשוטות ובגובה העיניים?

סוכרת מסוג 2 היא מחלה כרונית שפוגעת במטבוליזם שלך: הגוף שלך לא יכול לייצר או להשתמש כראוי באינסולין.

מהו אינסולין?

אינסולין הוא הורמון שעוזר לפרק את הפחמימות לאנרגיה. הגוף שלך אינו משתמש באינסולין כראוי, גם בגלל שהלבלב לא מייצר מספיק אינסולין או שהתאים כבר לא מגיבים לאינסולין. הספרות הרפואית קוראת לזה: ‘עמידות לאינסולין’ או ‘תנגודת אינסולין’.

כלומר – ללא תפקוד תקין של אינסולין, סוכר מצטבר בדם, ואם לא מאזנים בצורה שוטפת את הסוכר שנמצא בדם – זה יכול לגרום לרמות סוכר גבוהות בדם שעלולות להוביל לסיבוכים מסכני חיים: כמו מחלות לב, עיוורון, אי ספיקת כליות וכריתת גפיים.

בתור חולה סוכרת סוג 2, אתה צריך לאמץ אורח חיים חדש כדי לאזן באופן טבעי את רמות הסוכרים בדם שלך. בעיניי אלו ארבעת המרכיבים שאתה צריך לשים לב אליהם:

באתר הזה תוכלו ללמוד על ארבעת המרכיבים האלה ולהתגבר על הסוכרת, לשפר את תוצאות הבדיקות שלכם ולעשות את כל זה בשפיות ובהנאה!

איזון סוכרת באמצעות כורכומין

מחקר חדש אומר: כורכומין, החומר הפעיל שנמצא בכורכום, יכול משפיע לטובה על איזון סוכרת, כי מסתבר שכורכומין יכול להפחית את רמת הסוכר בדם ובכך העמידות לאינסולין גם כן תפחת, וזה – כשלעצמו הוא דבר מצוין עבור סוכרתיים!

כורכום שימש בתרופות הודיות וסיניות מסורתיות במשך מאות שנים לטיפול במגוון רחב של מצבים. מבחינת ההודים והסינים הכורכום מוריד את רמות הסוכר בדם אצל אנשים עם סוכרת מסוג 1 וסוג 2.

איך הוא עושה זאת?

כורכומין עוזר להגביר את הפרשת האינסולין בלבלב על ידי קשירה לקולטני אינסולין והגברת פעילותם.

כורכומין מגביר את ייצור האינסולין, מקל על מתח הלבלב, ואף מונע נזקים הנגרמים מהיפר – עליית סוכר גבוהה במיוחד.

כמו כן השפעת הכורכומין גם יעילה להפחתת השומן בכבד ומונעת הצטברות שומן ברקמת השומן, מה שמפחית את הסיכון לסיבוכים הקשורים לסוכרת כמו מחלות לב, שבץ, סרטן ומחלות כליות.

ואת כל זה גם כן אומר המחקר!

שימוש בכמוסות או תמצית כורכומין מדי יום יכול להפחית את העמידות לאינסולין. בנוסף לכך מאמינים  כי כורכומין פועל על ידי האטת פירוק הפחמימות והפחתת הדלקת בכל הגוף – הפחתת דלקות והאטת פירוק הפחמימות – זה גם גורם משמעותי של איזון סוכרת.

אם אובחנת בסוכרת מסוג 2, שינויים באורח חיים בריא כמו תזונה דלת פחמימות, שמירה על משקל תקין ופעילות גופנית – עשויים לעזור לאיזון הסוכרת. אך למה לא לבדוק את השפעותו של הכורכומין על הסוכרת שלך?

איך הורמון קורטיזול משפיע על סוכרת ומה ניתן לעשות כדי לנטרל את זה?

היכנסו לסרטון בערוץ הטיקטוק שלי – לקבל עוד התייחסות לנזקי סוכרת שהורמון קורטיזול יכול לגרום. 

הורמון קורטיזול נוצר מכולסטרול בשתי בלוטות יותרת הכליה הממוקמות על גבי כל כליה. הוא משתחרר בדרך כלל בתגובה
– להתעוררות בבוקר
– לפעילות גופנית
– למתח חריף

מבחינתנו הסוכרתיים, קורטיזול ממלא גם תפקיד חשוב בתזונה. הוא מווסת את האנרגיה שנוצרת מפחמימות, שומנים וחלבונים שהגוף צריך כדי לתפקד.

כשיש עלייה בהפרשות  הורמון קורטיזול – יש בעיות השמנה, חולשה במערכת החיסונית, דלקתיות ואם המתח לא משתחרר זמן רב, אנו נכנסים לסיכון ללקות במחלות כרוניות כמו סוכרת.

דוגמא לדרך פעולת הקורטיזול :
אני לחוץ כי לא הספקתי לסיים מטלה חשובה בעבודה. הורמון קורטיזול מתחיל לזרום בגוף. המטרה שלו: להכין את הגוף לתגובת ‘הילחם או ברח’ על ידי הצפת הדם בגלוקוז, סוכר, שמספק מקור אנרגיה מיידי לשרירים כדי שנברח ונחלץ את עצמנו מהסכנה.

אבל פה הבעיה של מי שיש לו סוכרת או טרום סוכרת:
הצפת הגוף בקורטיזול מעכבת ייצור אינסולין כי האינסולין רוצה לאגור את הסוכר מהדם לתאים, ואילו תגובת ההילחם או ברח גורמת לקורטיזול למנוע אגירת סוכר, והוא נותן הוראה לגוף להשתמש בסוכר באופן מיידי. הוא עושה את זה על ידי כך שהוא גורם להצרת העורקים, קצב הלב מתגבר, והדם זורם חזק ומהר יותר לשרירים.

אם נפתרת בעיית הלחץ, רמת הקורטיזול חוזרת לקדמותה.

אז מה הבעיה?
בגלל אורח החיים שלנו הלחוץ והקצב המהיר, הגוף שלנו מייצר קורטיזול כמעט בלי הפסקה, מה שיכול להרוס את הבריאות שלנו ולחזק את נזקי הסוכרת לסוכרתיים או להפוך מי שטרום סוכרתי לסוכרתי.

קורטיזול מוגבר ונמשך גורם לעלייה ברמות הסוכר בדם וסיכון של סוכרת מסוג 2 מכיוון שעם הזמן, הלבלב מתקשה לעמוד בביקוש הרב לאינסולין, רמות הסוכר בדם נשארות גבוהות, התאים לא יכולים לקבל את הסוכר הדרוש להם וככה מקבלים סוכרת.

קורטיזול מוגבר גורם לעלייה במשקל והשמנה. כתוצאה מרמות סוכר גבוהות בדם יחד עם דיכוי האינסולין – כל זה גורם לתאים להיות ‘מורעבים’ לסוכר, התאים האלה זועקים לאנרגיה, ואחת הדרכים לווסת את זה היא לשלוח אותות רעב למוח. זאת הסיבה שאנו חייבים מתוק. חייבים פחמימות. זה יכול להוביל לאכילת יתר. הפרעות אכילה וכמובן, סוכר שאינו בשימוש נשמר בסופו של דבר כשומן גוף.

השמנה גם מפתחת סוכרת ומחמירה נזקי סוכרת.

קורטיזול מוגבר גורם למחלות לב וכלי דם. ראינו שקורטיזול מכווץ כלי דם ומגביר את לחץ הדם כדי לשפר את אספקת הדם לשרירים, ודבר זה הוא יתרון למצבי מתח של ‘הילחם או ברח’, אבל לא תמיד. עם הזמן, התכווצות עורקים כזו ולחץ דם גבוה עלולים להוביל לנזק לכלי הדם ולהתקף לב.

קורטיזול מוגבר גורם לבעיות שינה. מתח לטווח ארוך וקורטיזול מוגבר עשויים להיות קשורים גם לנדודי שינה. בעיית שינה – מעלה את רמות הסוכר בדם.

אבל החדשות הטובות הן:
ניתן לשמור על רמות הקורטיזול על ידי פעילויות של הפגת מתחים ואופטימיזציה של התזונה. להלן רשימה כללית של גורמי תזונה ואורח חיים הנחשבים כתורמים המשמעותיים ביותר לאיזון הגוף באופן טבעי:

• תזונה דלת פחמימות בעלת עומס גליקמי נמוך.

• סילוק שומני טראנס וצריכה מינימלית של שומנים רוויים מהחי.

• הפחתה של קפאין.

• הגברת הצריכה של מזון צמחי מלא כדי למקסם את הצריכה של סיבים, נוגדי חמצון, ירקות, פירות, דגנים מלאים שלמים, אגוזים, זרעים ושעועית (במידה).

• פעילויות מפיגות מתחים כמו עצירה, צנטחה, מדיטציה, הליכה נעימה, בילוי בחיק האהובים, מוסיקה וכו’.

• פעילות גופנית מתונה סדירה.

הערה לגבי תסמונת השחר:
נראה כי ההתעוררות בבוקר גורמת לקורטיזול לפעול ולהציף את הדם, כדי שנוכל לקבל אנרגיה להתעוררות ולפעילויות היום. לכן, גם אם שמרנו על תזונה טובה היטב בלילה שלפני הבוקר, רוב הסיכויים שהסוכר בדם יהיה גבוה בגלל שחרור הסוכרים לדם שהקורטיזול רוצה להעביר לפעילות השרירים בבוקר. לכן מדידת הסוכר בבוקר צריכה להיות כמה שיותר צמודה להתעוררות ולא אחריה, כדי לנטרל את עליית הסוכר שהקורטיזול יוצר. לאחר ההתעוררות והפעילויות של הבוקר, הקורטיזול פוחת, הסוכר בדם יורד.  

יש לי סוכרת – מה לעשות עכשיו?

יש לי סוכרת – מה לעשות עכשיו?

האם אובחנת לאחרונה עם סוכרת? מה צריך לעשות? איפה מתחילים?

אחת ההמלצות הראשונות שלי, מניסיוני כסוכרתי – לקחת נשימה עמוקה, שתיים אפילו, כדי להירגע. נכון, סוכרת שנוחתת עליך ביום בהיר, זה מפחיד ומלחיץ, אבל הכלל הראשון – לשמור כמה שיותר על קור רוח, כי כל מתח קטן משפיע על עליית הסוכר. עכשיו צריך לנשום עמוק, לקחת יום יומיים ולהתכונן.

  1. חשוב לרכוש מידע אמין ועדכני על סוכרת. הרופאים ומערכת הבריאות לא תמיד מעודכנים במחקרים החדשים על סוכרת ולפעמים גם קצת מפחיתים מהמחלה הזאת כאשר החולה החדש רוצה לדעת יותר מה לעשות. המקור האמין שאני מכיר הוא לא האינטרנט, לא קבוצות פייסבוק, לא ספרים, אלא הרופא המומחה שלך. נכון, יכול להיות שהוא לא ייתן לך את כל התשובות, אבל הוא יבנה לך תוכנית מעקב ובדיקות תקופתיות.

    לא כל הרופאים מומחים לסוכרת. לא כל הרופאים מומחי הסוכרת מעודכנים במחקרים החדשים. אותו דבר לגבי תזונה. תצטרך להיות סבלני עד אשר תפתח את החוש האישי שלך להבין מה הן עובדות ומה זה שמועות, ויש הרבה בלבול, גם אצל תזונאים ודיאטנים של מערכת הבריאות או פרטיים. אני חושב שמה שעזר לי זה ההבנה שרק אני יכול להיות המומחה של עצמי. זה לא אומר שלא אתייעץ עם אחרים, אבל חוץ ממני – אין ולא יהיה מומחה טוב יותר.

    אם יעניין אותך – באתר הזה יש המון מידע מעודכן. כמו כן תוכל ללמוד על שיטת ‘סוכרת בהנאה’ שפיתחתי ומבוססת על מחקרים עדכניים ביותר, והתנסיתי בה בעצמי. היא שיטה טבעית והוליסטית ואני מאוד ממליץ לך ללמוד אותה. כרגע היא מופיעה כבונוס חינם בסוף ספר המתכונים הזה.

  2. לפני שמתחילים בשינויים מרחיקי לכת של התזונה, אני מציע ללמוד ולעיין בכמה מהשיטות לאט לאט. לא כל מה שקראת או מישהו המליץ – יתאים לך. בשלב הראשון מומלץ להפסיק לשתות מתוק, לאכול ג’אנק ומאפים ולחמים רגילים, גם כאלה שמוגדרים ללא סוכר עם חותמת האגודה לסוכרת. הם מלאים בפחמימות ולא טובים עבורנו. אם אתה חייב לאכול לחם – תוכל לאכול לחם של 1.2 פחמימות לפרוסה אחת טובה וטעימה והמתכון שלו נמצא בספר הזה, אך אם תרצה לקנות לחם דל פחמימות אני ממליץ על הלחמים של ד”ר מרק, לחם קל מחיטה מלאה, או לחם קל מכוסמין ומשיפון, לשים לב שכתוב על האריזה מאחורה שכל פרוסה מכילה 5 פחמימות. כמו כן להפסיק לאכול תפוחי אדמה, אורז ודגנים, כולל פסטה.

  3. בשלב הראשון ניהול סוכרת מתמקד בשיפור אורח חיים, ולכן עלינו להסתכל גם כמה זמן אנו פעילים. מאוד חשוב לצאת להליכה מתונה בכל יום לפחות חצי שעה, אבל במהלך היום לא לשבת במשך שעות, אלא לעמוד מדי פעם, לעשות פעילויות ניקיון ומטלות שגרתיות בתנועה. העיקרון – כמה שיותר להזיז את הגוף. במיוחד לאחר הארוחות.

    לצד הפעילות הגופנית המתונה – אבל רק מה שאתה אוהב ומשמח אותך – יש לעשות פעילויות מפיגות מתחים:  לעצור, לנוח, לשמוע מוסיקה, לבלות עם האהובים שלך, לעשות מדיטציה, כל זה כדי להפחית את המתח המצטבר, וזה יהיה אחד הדברים הכי חשובים שתלמד בהמשך על עצמך – כשאתה מתוח וצובר מתח – אתה מגדיל את נזקי הסוכרת.

  4. מעקב יומיומי ומיפוי המאכלים שלך. לפני האכילה אחרי שעה ואחרי שעתיים לבדוק עם הגלוקומטר, לרשום את הנתונים ולראות איך כל מאכל משפיע על רמת הסוכר שלך. זה ייתן לך מושג טוב על מה טוב לך ומה פחות טוב לך. זה מעצבן, אך חשוב לעשות את זה עד שיש מושג על האינטראקציה האישית שלך עם המזון שאתה אוכל.

    לאחר מכן המתן לבדיקת A1C הבאה שלך לאחר 3 חודשים וראה (בעזרת הרופא) כיצד השתפרו המדדים שלך. הם ישתפרו אם תעשה את השינויים הקטנים האלה. מכאן והלאה, אתה הופך לסוכרתי ‘ותיק’ ועכשיו יש לך את כל החיים לתקן ולשפר. אפשר לעשות את זה בשמחה ובהנאה, ואני ממליץ לך להצטרף לקהילת ‘סוכרתיים ונהנים אותה אני מנהל כדי לקבל חיזוקים, רעיונות ומידע עדכני. גם הניוזלטר ‘הרגלים בריאים ממש יועיל לשיפור מדדי הסוכר שלך. בשלב הראשון – זה יספיק. העצה שלי היא לא להיות אימפולסיבי ולנסות תוכניות קיצוניות, תוספים לא ידועים או כל מיני פריטי מידע כאילו יש מישהו שיודע איזה סוד כמוס להוריד לך את הסוכר. אתה לאט לאט הולך להיות מומחה סוכרת של עצמך.

    בכל זאת, אם תצטרך עזרה וליווי מקצועי ואמין אני ממליץ על בתאל בר מנהלת קבוצת סוכרת בשליטה שלנו שכבר ליוותה אלפי סוכרתיים והצליחה איתם מאוד, ביחד עם הצוות המנצח שיתמוך בך.