סופסוף מחקר לטובת סוכרתיים סוג 1 ואפילו הוא נעשה בארץ! סוכרתיים בדרך כלל נמנעים מאכילת אורז. האורז עתיר פחמימות, גם המלא.
אחד המחקרים המעניינים שנעשה בארץ מצא פתרון לאכילת אורז. החוקרים מצאו שקירור אורז לאחר שבושל גורם לעמילנים שבו לא להיספג במלואם בדם ולצאת מהגוף, כך שרמת הסוכרים בדם נשארת פחות או יותר מאוזנת!
המחקר נבדק רק על סוכרתיים סוג 1. יחד עם זאת מניסיוני, גם סוכרתיים סוג 2 ובעיקר הם – יכולים ליהנות מהקסם הזה… ואם משתמשים (זאת תוספת שלי) באורז מלא ולא לבן – התוצאות עוד יותר טובות, לפחות על עצמי.
עמילן הוא פחמימה מורכבת מסוכרים רבים. כשאוכלים מזון עמילני, העמילן מתפרק בעיכול לסוכר שנספג בדם. קירור העמילנים באורז (ובקטניות בעיניי) הופך אותם לעמידים והם לא מתפרקים לסוכרים שנספגים בדם באותו אופן שבו המזון העמילני לא קורר לאחר הבישול.
אמנם זהו מחקר קטן, רק 32 נבדקים וכולם סוכרתיים 1. לכן יש להתייחס לזה בהתאם/
במחקר קבוצת הביקורת אכלה את האורז מייד לאחר בישולו, חם וטעים. איך קיררו את האורז? הוא הוכנס למקרר למשך 24 שעות ב-4 מעלות צלזיוס וחומם מחדש לפני ההגשה. הקבוצה שאכלה אורז מקורר הייתה מאוזנת הרבה יותר מבחינת הסוכר בדם לעומת הקבוצה שאכלה אורז לא מקורר.
יחד עם זאת נדרש שינוי במנות האינסולין לסוכרתיים 1 בגלל שירידת העמילן והסוכר בדם גרמה לחלקם היפו או מצבים של נפילות סוכר. לכן מסקנת החוקרים הייתה שסוכרתיים סוג 1 צריכים להתאים את רמת האינסולין שהוזרקה לרמת הסוכר בדם הצפויה לאחר אכילת האורז.
מה התובנות עבורנו?
1. אפשר לנסות אורז ובעיני כבר ניסינו כאן גם קטניות שעברו קירור.
2. סוכרתיים סוג 1 צריכים לקחת בחשבון נפילות סוכר והתאמת הזרקת אינסולין.
3. בעיניי עדיף אורז מלא.
4. כמו כן בהתחלה, כדאי לאכול בכל פעם 2-3 כפות ואז למדוד אחרי שעה ושעתיים. לא לאכול צלחת עמוקה מלאה על ההתחלה. בארוחות הבאות ניתן להגדיל בעוד 2 כפות ולמדוד האם אנחנו מאוזנים עדיין. כך, באמצעות ניסוי וטעייה כל אחד יוכל ללמוד על גופו כמה הוא יכול לאכול מזון עמילני שקורר 25 שעות וחומם בהגשה.