איך בודקים האם מאכל מסוים טוב לנו מבחינת סוכרים בדם? איך בודקים מאכל חדש, מוצר חדש, מאפה חדש, גם אם הוא דל”פ או בריאותי באופן תיאורטי? לדוגמא, אבוקדו. שלא נמצא עדיין בתפריט שלנו אך אנו רוצים לדעת האם הוא יכול להיכנס אליו.

בודקים סוכר לפני הטעימה. רושמים בדף מעקב.

· אוכלים כמות של 100 גר’ עד 150 גר’. לכתוב את הכמות המדויקת שאכלנו בדף המעקב

· לבדוק סוכר אחרי שעה. לרשום במעקב.

· לבדוק סוכר אחרי שעתיים, לרשום.

לחזור בדיוק על אותו תהליך ביום אחר. אני בודק מאכל חדש אפילו עוד 2-3 ימים אחרי הבדיקה הראשונית.

עכשיו אני מסתכל בדף המעקב ויכול להסיק מסקנות: האם הסוכר היה גבוה מדי, מאוזן, נמוך יחסית? יש לי נתונים. לפי הנתונים אני יכול להחליט להפסיק את המאכל החדש, או להמשיך לצרוך בדיוק באותה כמות או להגדיל את הכמות בעוד 50 גר’. אם אני מחליט להגדיל, אני חייב שוב לבדוק את זה במשך כמה ימים.

בכוונה נתתי אבוקדו. כי לא לכולם הוא טוב מבחינת סוכר. מכל מני סיבות. לא לכולם הוא בריאותי, בשעה שלרבים הוא מעולה.

ככה גם לדברים שאנו חושבים שהם דל”פ או טובים לבריאותנו, שאפינו או בישלנו.

הכלל שלנו יהיה:

לבדוק תמיד מאכלים שהם דל”פ, או בריאותיים לכאורה, עם ערכים תזונתיים מצויינים ובכמויות שפויות, במוקדם או במאוחר יהיה לנו מגוון מאכלים טובים עבורך.

לא הייתי נכנס בכלל לעולם המאכלים המעובדים מדי והפחות בריאים בעליל… כמו עוגה מושחתת למשל. אין סיבה.

כחולי סוכרת זה לא נכון בעיני לשחק משחקים עם כל מיני דברים שאנו יודעים שהם לא טובים. לכאורה אני יכול לשתות נס קפה עם שתי כפיות סוכר וזריקת אוזמפיק ומטפורמין. (אני נגמלתי מתרופות בכלל).

אבל היי, למה להזיק במודע לגופי ולבריאותי? אין סוכרתי שאיננו יודע שסוכר לבן זה רעל … לא רק כסוכרתי.

כשאני לוקח תרופות הגלוקומטר משקר. זה מספר שלא אומר כלום. מה אכפת לי המספרים בגלוקומטר? זה מספרים שלא אומרים כלום כשאני צורך תרופות ובודק מאכל חדש והמאכל הזה מושחת, רווי פחמימות וסוכרים ריקים. המספר על הגלוקומטר הוא אחרי השפעת התרופות. גם אם זה נראה נפלא ומאוזן – זה לא נפלא ומאוזן. זה מספר מטעה.

הזריקה והכדור החזק עושים איזון לכאורה, איזון מלאכותי – אז המספרים על הגלוקומטר לא אומרים כלום כשאתה רואה שאכלת עוגה מושחתת או גלידה של גולדה רוויית סוכרים ושומני דקלים מזיקים. הגלוקומטר לא אומר דבר על כך. הוא מראה לך מספר מאוזן לכאורה כי האיזון נעשה על ידי התרופות.

זה אומר שהתרופות עובדות קשה. הלבלב והכבד שלך עובדים קשה. אולי יש לך גם תופעות לוואי שיתגלו בהמשך בגלל כל העבודה הזאת של המאכלים הרעים לנו.

אנן סוכרתיים נקודה. אובחנו כסוכרתיים ולעולם לא תהיה לנו מספיק יכולת להעביר את הסוכרים לתאים באופן מושלם כי מחלת הסוכרת היא בדיוק הפגם הזה לעולמים – שמהרגע שאובחנו אנו כבר לא יכולים להשתמש כמו בן אדם לא סוכרתי בלבלב, בהורמון האינסולין ובכבד כמו אדם רגיל.

כל מניפולציה כזו או אחרת – מקשה על המערכות הפנימיות ומתישהו המחיר יהיה ויגיע, ולפעמים לא יהיה נעים.

עכשיו אחרי העובדות האלה, אני מציע לבדוק רק מאכלים טובים, עשירים באבות מזון מצוינים, שומנים טובים, חלבונים טובים ופחמימות מצוינות.

ועכשיו האור בקצה המנהרה 😀

כשנסגל את ההרגל הזה, זה ייקח קצת זמן, אנו נגלה שערכי הסוכר יורדים, אפילו יורדים המון. הסיבה: התזונה והפעילות הגופנית ביחד עם התרופות.

זה הזמן שמומלץ ללכת לרופא להציג לו את הנתונים ואיתו ביחד להתחיל להוריד בתרופות, במינון בהדרגה עד שאולי לא תצטרכי תרופות ותהיי מאוזנת ובריאה ❤️

לא שווה?

אני התחלתי עם שני כדורי מטפורמין, ורק בעזרת תזונה שבדקתי אחד אחד על גופי, ופעילות גופנית מתונה, בעיקר הליכה, אך לא רק, והרבה עבודת רגיעה – זה שווה לי כבר שנתיים בלי תרופות ועם ערכים מצוינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *