אין גישה אחת לתזונה המתאימה לסוכרתיים. יש מגוון אפשרויות, כאשר כולן יכולות להיות טובות, אך זה תלוי במצבו הרפואי של הסוכרתי, בתגובה האישית שלו לתזונה, בהעדפות שלו ועוד גורמים.
אפשר לאזן סוכרת באמצעות תפריט דל”פ, דל פחמימות, קיצוני (קיטוגני) או מתון (אני בעד מתון ושפוי!), אפשר לספור פחמימות, אפשר בלי לספור, אפשר לאכול פחמימות טובות ומורכבות בעלות ערך גליקמי נמוך, אפשר להיות טבעוני וצמחוני, אפשר כמעט הכל.
לי אישית, טובה תזונה מאוזנת, דל”פ מתונה, 3 ארוחות עיקריות ביום עם עוד הפסקת קפה ומאפה דל”פ. בדרך הזאת הפסקתי שני כדורי מטפורמין וירדתי ברמת הסוכר שלי ל-5.6.
לחברים אחרים יש תוצאות מדהימות גם כן בתזונה מלאה יותר בפחמימות, טבעונית או צמחונית.
אותו דבר לגבי עיתוי הארוחות. יש כאלה שאוהבים לאכול 2 ארוחות ביום ולעשות צום לסירוגין בין הארוחות פרט לשתייה מותרת.
אני רק אומר, שאין לאף אחד בעלות על התזונה, ולכן איש באמונתו יחיה, וכפועל יוצא מזה אין לאף אחד בעלות על הבריאות של חברו. אם הרופא מעודכן ומאשר את הצעדים שאנו לוקחים על עצמנו, הכל בסדר גמור ואנחנו רשאים לנהל את התזונה שלנו בהתאמה להעדפות ולמצבנו המשתנה. זה גם בסדר גמור להתחיל עם צום לסירוגין, ולעבור לשלוש – ארבע ארוחות דל”פ, או בכלל להתחיל עם דרך שונה לגמרי.
אני מקדם חיים שפויים ומהנים עם סוכרת, ולכן מי שנהנה וטוב לו עם כל סוג תזונה שעוזרת לו להיות מאוזן – אני מרוצה מאוד ומעודד אותו בדרכו התזונתית.
בכל פעם שמנסים מאכל חדש, אני מציע להיכנס לקהילת “סוכרתיים ונהנים” לנושאים, האשטאג כלים, ולבדוק שם כלים שיעזרו לכם (מתעדכן). הכלי שאני מתכוון כאן הוא טבלת ‘מעקב מאכלים חדשים’:
הדפיסו אותה ומלאו אותה בכל פעם שאתם מנסים מאכל חדש.
מאכל חדש שאפיתם, הכנתם, קניתם, אכלתם במסעדה וכו’, אפילו ירק חדש שאתם רוצים לנסות – עקבו אחר ההנחיות והסיקו האם המאכל הזה טוב לכם או לא. אם כן, תוכלו לאמץ אותו לתפריט התזונה שלכם.
הצעות למתכונים של הקהילה (זה מתעדכן בכל פעם שעולה מתכון מחברי הקהילה):
האם מתאים לנו? שאלות ותשובות על תזונה
הצעות למתכונים שלי – בעיקר מאפים שעושים טוב לנשמה: באינסטגרם – מאות מתכוני דל”פ מקוריים, מותאמים ומחושבים לסופרי הפחמימות.
במגזין סוכרת “קריספי!” יש מתכון חדש בכל גיליון