סוד קטן :)איך למדתי להוריד את רמות הסוכר לאחר הארוחות, רוצים לבדוק גם כן אם זה עוזר?

אני שמח לשתף אתכם בבעיה שהעסיקה אותי המון! לאחר חקירה עצמית של חודש – הגעתי למסקנות הבאות, ומעניין כשבדקתי האם נעשו מחקים בנושא, מצאתי שכן! גם מחקרים מסוימים תומכים במסקנות שלי!

שליטה ברמת הסוכר בדם איננה קשורה רק למה שאני אוכל. הרבה פעמים, זה קשור למה שאני עושה אחרי שסיימתי לאכול.

לפעמים אחרי ארוחה יש לי חשק לשבת בכורסה מול הטלוויזיה, או ללכת לנוח במיטה. אבל גיליתי שזה מעלה לי את רמת הסוכר יותר. לכן אני נמנע מלשבת או לשכב אחרי האוכל. בישיבה או שכיבה השרירים לא פעילים ולא שורפים את הסוכר המיותר בדם.

הליכה של 10-20 דק’ אחרי ארוחה עוזרת להקטין את העלייה ברמת הסוכר בדם שנגרמת מהאוכל. כמו כן האוויר הצח מרגיע ומפחית מתחים שזה עוד פקטור שתורם להורדת הסוכר לאחר הארוחות.

אני חובב מחקרים, ויותר מזה אני מנסה להפוך אותם לפרקטיים. זה עובד לי. אולי יעבוד גם לכם. הנה לינק למחקר בנושא הליכות קצרות אחרי האוכל. ניתן גם בהליכון, לא רק בחוץ, כי לעיתים זה לא מתאים או מזג האוויר לא נוח.

עוד מצאתי על עצמי כמדלג ארוחות בוקר כרוני, שלארוחת בוקר יש השפעה דרמטית על רמת הסוכר בדם להמשך היום. קראתי מחקרים שהדגישו שלאנשים המדלגים על ארוחת בוקר יש רמת סוכר גבוהה יותר לאחר הארוחה גם לאחר ארוחת הצהריים והערב! אז למה לדלג על ארוחת בוקר? (פעם הייתי עושה את זה!)

ודבר חשוב אחרון, לאכול במהלך היום מזון עם סיבים, ואפילו להוסיף סיבים כתוסף. הסיבים עוזרים להאט את ספיגת הסוכר בדם. לכן מתחיל כל ארוחה עם אכילת הירקות. לאט. ואחר כך השאר. בתה הירוק שאני שותה במהלך היום אני מכניס תוסף אינולין, שהוא בעל ערך גליקמי נמוך ומעשיר את מאגר הסיבים היומי שלי. אני קונה את זה כאן.

כמובן כל אחת ואחד מכם חייב להתייעץ עם הרופא שלו במידה שהוא מכניס תוסף או משנה מאורו חייו התזונתי והבריאותי, כולל פעילות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *