רבים מאיתנו יותר מודעים להימצאות הסוכר במזון. איך יצרני המזון מתחכמים? ברוח חג הפורים, הם תופרים לסוכר תחפושות. לכן כשאני מסתכל על הצד האחורי של אריזת המוצר, אני רואה רכיבים גן עדן… האמנם?

למעשה לסוכר יש כ-60 תחפושות, הנה מדגם קטנטן של התחפושות: גלוקוז, גלקטוז, סוכרוז, פרוקטוז, לקטוז, מלטוז, מלטיטול, דקסטרוז, דקסטרן, מלטודקסטרין, סירופ תירס, סירופ אגבה, סילאן, דבש, לתת, רכז מיץ, קרמל, סוכר קוקוס, מולסה ועוד…

גם אם מדובר בממתיקים, מבחינתנו הסוכרתיים, רובם מתנהגים כמו סוכר בדם, ולכן ממתיקים רבים הם מבחינתנו סוכר שהתחפש. זאת הסיבה שהפסקתי ללמוד בעל פה את הרשימה האינסופית של הממתיקים הלא טובים עבורי. רשימת התחפושות הזאת ענקית והיא קיימת לא רק בפורים!

לי יש רשימה של שלושה ממתיקים, שלא נספגים בדם, וגם לא צריך לקחת משכנתא בשביל לרכוש אותם. הם זמינים ואני לא צריך לעשות יבוא אישי מכל מיני אתרים עלומי שם.

רשימת הממתיקים הטובים עבור סוכרת בעיניי ובעיני חוקרים היא: סוכרלוז נוזלי (עם מכסה צהוב), אריתריטול, סטיוויה.

כל השאר הם מותגים שמשתמשים בשילובים של שלושת המרכיבים הבסיסיים הנ”ל. עבור השילובים והאריזה עם השם של המותג אני נדרש לשלם מחיר מופרז לעיתים פי שלוש.

סוכרלוז הוא ממתיק מלאכותי, ללא פחמימות. ללא קלוריות. ללא טעם לוואי כשמשתמשים בו במינון מתאים. סוכרלוז הומצא במקרה בשנת 1975. סוכרלוז נוזלי עם מכסה צהוב איננו מעלה את הסוכר בדם, אך יש לצרוך אותו במינון קטן. הוא טוב לאפייה ובמיוחד בשילוב עם אריתריטול. 

אריתריטול הוא ממתיק סוכר טבעי רב כהלי. התגלה בשנת 1848 על ידי כימאי בריטי. הממתיק הזה נמצא בטבע בפירות, פטריות ועוד. בניגוד לסוכרים רב כהליים אחרים (כמו קסיליטול, סורביטול, מלטיטול) – האריתריטול בעל מבנה כימי מיוחד שאיננו מתפרק בגוף, לכן הוא איננו נספג בדם ולא מעלה את הסוכרים בדם.

האריתריטול טוב לבישול ואפייה והוא משתלב מצוין עם סוכרלוז נוזלי. אינו מומלץ לשימוש לבעלי תסמונת המעי הרגיז.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *